26 | 04 | 2024
Головне меню
Авторизація

Зараз на сайті

Зараз 6 гостей і жодного зареєстрованого користувача на сайті

  • new
  • new

Рейтингові показники бібліотеки ЖНАЕУ в 2013 році

22.09.2014 р.

ReytyngБібліотека Житомирського національного агроекологічного університету за результатами рейтингу серед наукових бібліотек IV рівня акредитації має високі показники та входить до трійки лідерів з окремих напрямів роботи, про це свідчить 1-й випуск Бюлетеня Національної наукової сільськогосподарської бібліотеки НААН, в якому представлено науково-аналітичні огляди звітів про діяльність бібліотек установ мережі Національної академії аграрних наук і Міністерства аграрної політики та продовольства України у 2013 році. Бібліотека нашого університету посіла третє місце в рейтингу за ознаками «Кадровий склад». та «Науково-методична, науково-дослідна, видавнича діяльність бібліотек».

Оскільки бібліотека нашого навчального закладу є Головною бібліотекою об’єднання сільськогосподарських бібліотек Житомирської області, то пріоритетним напрямком роботи є постійне підвищення кваліфікації співробітників та проведення методичної роботи з бібліотеками об’єднання. Про якість такої роботи свідчить статистика: за минулий рік було організовано 3 семінари та загалом 15 тренінгів, практикумів, стажувань і виробничих нарад, а це на 9 більше, ніж у 2012 році. Працівники здобули необхідні знання та навички з впровадження у робочий процес інформаційних технологій, а саме, з використання АБІС «ІРБІС 64», завдяки чому активно створюється зведений електронний каталог бібліотек об’єднання.

Співробітники бібліотеки брали участь у конференціях, семінарах, вебінарах, тренінгах, займалися власними науковими дослідженнями, що позитивно вплинуло на професійний розвиток кадрів та покращення роботи нашої установи. Директор бібліотеки Марина Вікторівна Ігнатюк отримала сертифікат Міжнародної асоціації користувачів і розробників електронних бібліотек та нових інформаційних технологій (ЕБНІТ). Бібліотекар Кащук К. М. навесні 2014 року успішно захистила кандидатську дисертацію за темою «Розвиток інноваційної діяльності сільськогосподарських підприємств на засадах провайдингу», директор бібліотеки Ігнатюк М. В. працює над дисертаційною роботою «Розвиток сучасної системи бібліотечно-інформаційного забезпечення агроекологічної галузі (на прикладі Житомирської області)», Горєва-Слидзюк Е. О. опублікувала наукову статтю «Василь Земляк і Житомирський національний агроекологічний університет».

У Бюлетені Національної наукової сільськогосподарської бібліотеки НААН відзначили активну культурно-масову та просвітницьку роботу нашої бібліотеки, що полягала у організації виставок та переглядів літератури, різноманітних масових заходах інформаційного, патріотичного та художньо-етичного характеру. Найбільш важливі та оригінальні: творчий вечір до дня матері «Покликання жінки, або кілька крапель еліксиру щастя», підготовлений зав. відділом обслуговування науковою літературою С. І. Багровою та зав. сектором художньої літератури В. Я. Деймут, конференція-реквієм «Вшанування пам’яті жертв Голодомору в Україні 1932–1933 років» (до 80-ї річниці трагедії), підготовлена і проведена бібліотекою спільно з кафедрами історії, політології та психології.

Національна наукова сільськогосподарська бібліотека НААН є науково-методичним центром бібліотеки університету, тому ми враховуємо усі рейтингові показники й рекомендації, розміщені в Бюлетені, та будемо і надалі удосконалювати методи своєї роботи. Наші незмінні орієнтири на 2014–2015 роки: покращення якості обслуговування користувачів за допомогою впровадження новітніх інформаційних технологій, автоматизація процесу книговидачі та введення нових послуг, активна участь бібліотеки в освітньому, науковому і культурному житті університету.

Марія Симон,
бібліотекар відділу обслуговування
науковою літературою

LiveZilla Live Chat Software