02 | 05 | 2024
Головне меню
Авторизація

Зараз на сайті

Зараз 14 гостей і жодного зареєстрованого користувача на сайті

  • new
  • new

ЯРМАРОК БІБЛІОТЕЧНИХ ІННОВАЦІЙ – 2014

25.07.2014 р.

85xtchgjz60  Співробітники бібліотеки університету взяли участь у заключній події програми «Бібліоміст» – четвертому ярмарку бібліотечних інновацій «Сучасна бібліотека: міст ваш!», що відбулася 24 липня у місті Києві в приміщення НСК «Олімпійський». Більше тисячі учасників з усієї країни приїхали на ярмарок, аби поділитися власними професійними здобутками, обговорити актуальні питання роботи бібліотек та перейняти досвід інноваційної діяльності найбільш успішних бібліотек України.

 

Програма «Бібліоміст» функціонувала в нашій державі протягом 5-ти років, що дало можливість значній кількості бібліотекарів підвищити свій кваліфікаційний рівень та отримати знання і навики, відповідні сучасним вимогам. Про якість роботи бібліотек у 2014 році промовисто свідчать конкурси «Супербібліотекар-2014», «Бібліокінофест-3» та конкурс на кращий постер бібліотеки, а також оригінальні тренінги на різноманітну тематику. Під час церемонії відкриття в «Холі чемпіонів» вітальні слова виголосили Олеся Островська-Люта – Перший заступник міністра культури України, Ірина Шевченко – Президент Української бібліотечної асоціації, а також директор програми «Бібліоміст» Матей Новак, який підсумував чотири основні напрями роботи «Бібліомісту»: люди, організації, технології та публікації.

На ярмарку відбувалась робота різноманітних секцій. В лівому секторі лаундж-зони усі бажаючі могли прослухати 12 майстер-класів від випускників програми «Сучасний бібліотекар» під загальною назвою «ІТ-експрес». Майстер-класи зосереджувалися на важливих технологіях, що допомагають у роботі бібліотекарю та окремих принципах здійснення масової комунікації і заохочення відвідувачів бібліотек. Марина Вікторівна Ігнатюк, директор Головної бібліотеки об’єднання сільськогосподарських бібліотек Житомирської області проводила майстер-клас по ігрофікації як способу популяризації книги, підвищення інформаційної грамотності користувачів та організації дозвілля в стінах бібліотеки. Зокрема, презентувався бібліоквест – проект, що проходив цього року в бібліотеці нашого університету до Дня сміху.

На інших секціях обговорювалися не менш актуальні питання та проблеми, наприклад, як подолати виклики, що стоять перед бібліотеками; Вікіпедія як сучасний інструмент краєзнавця; як визначити та показати соціально-економічну цінність бібліотеки; явище піар-жахастики; роль бібліотек у формуванні медіа грамотності.

Заключний етап ярмарку бібліотечних інновацій – церемонія нагородження переможців конкурсів. Серед чотирьох кандидаток на звання «Супербібліотекар-2014» після голосування та фінальної ораторської «битви» перемогла Лариса Лаптєва – завідуюча бібліотекою в селі Грем’яче Острозького району, яка активно впроваджує в діяльність своєї бібліотеки інноваційні технології та новаторські послуги.

Хоча програма «Бібліоміст» уже добігла свого кінця і нам від цього дещо сумно, однак, маємо достатньо причин, щоб радіти. Адже бібліотеки нашої країни уже стоять на шляху незворотніх змін на краще, тому що вони відкриті для всіх, надають можливість користування новітніми технологіями, орієнтують свої послуги на потреби користувачів та вважають потреби користувачів пріоритетом своєї роботи. Бібліотека ЖНАЕУ також активно працює над тим, аби бути центром освіти, науки та громадського життя нашого навчального закладу, міста, країни.

Бібліотека нових можливостей чекає на Вас!

Марія Симон, бібліотекар відділу обслуговування науковою літературою

Відео про бібліотеку
Графік роботи

8:15-17:05
Вихідні: сб, нд

Абонемент
Читальні зали

Останні новини
Статистика
Відвідувань сьогодні:7
Відвідувань за місяць:169
Відвідувань за рік:12480
Відвідувань всього:171901
LiveZilla Live Chat Software