18 | 04 | 2024
Головне меню
Авторизація

Зараз на сайті

Зараз 5 гостей і жодного зареєстрованого користувача на сайті

  • new
  • new

Репродуктивне здоров’я і планування сім’ї

14.05.2014 р.

Щорdsc 0032оку 15 травня відзначається Міжнародний день сім’ї, який був запроваджений 20 вересня 1993 року відповідно до резолюції Генеральної Асамблеї ООН. Стурбованість світової спільноти сучасним положенням сім’ї, а також її значенням в житті суспільства і вихованні покоління, що підростає, призвело до виникнення цього свята.

Здоров’я людини є станом повного фізичного, душевного і соціального благополуччя, а не тільки відсутністю хвороб і фізичних дефектів. Важливою складовою поняття здоров’я є репродуктивне здоров’я. Згідно з визначенням Програми дій Міжнародної конференції по народонаселенню та розвитку (Каїр, 1994 р.) – це стан повного фізичного, розумового й соціального благополуччя у всіх питаннях, що стосуються репродуктивної системи та її функцій і процесів.

13 травня в читальному залі періодичних видань тренер міжнародної просвітницької програми «Здоров’я жінок України» провела соціальний тренінг зі студентами інженерно-технічного та екологічного факультетів, присвячений плануванню сім’ї, націленому на збереження репродуктивного здоров’я. Виконуючи вправи індивідуально та в групах, молодь дізналася про те, що стан здоров’я багато в чому визначається способом життя людини, відповідальним ставленням до свого здоров’я, а також рівнем його інформованості про основи репродуктивного здоров’я, можливості його збереження та реалізації репродуктивних прав.

Репродуктивне здоров’я – це можливість зачати, виносити і народити здорову дитину. Його збереження – завдання і жінки, і чоловіка.

Завідувач відділу інформаційних технологій
та комп’ютерного забезпечення бібліотеки
Сталідзанс Л. Я.

LiveZilla Live Chat Software