20 | 04 | 2024
Головне меню
Авторизація

Зараз на сайті

Зараз 10 гостей і жодного зареєстрованого користувача на сайті

  • new
  • new

Вперше – Дні кар’єри в онлайні!

15.05.2020 р.

EU 2020

 

Представництво Європейського Союзу в Україні об’єдналося з Інформаційними центрами ЄС та організувало 15 Днів Кар’єри в регіонах України. Такі заходи дають можливість майбутнім працівникам, навіть перебуваючи у самоізоляції, зрозуміти, у якому напрямі рухатися далі, що є пріоритетним у пошуку роботи, які здібності та навички необхідні для успішного працевлаштування та як відповідати вимогам європейського ринку праці.

У Інформаційному центрі ЄС на базі Поліського національного університету 15 травня 2020 року відбувся захід День Кар’єри ЄС: Житомир. У вітальному слові ректор Поліського національного університету Скидан О. В. зазначив, що панельна дискусія є чудовою можливістю обговорити актуальні питання працевлаштування майбутніх фахівців та поділитися досвідом.

Роботу панельної дискусії «Вплив європейської інтеграції на формування системи професійного розвитку в умовах сучасних викликів» та проведення тренінгів модерувала Зінчук Тетяна, завідувач кафедри міжнародних економічних відносин та європейської інтеграції, доктор економічних наук, професор Поліського національного університету.

Спікер від Представництва Європейського Союзу Давидова Вікторія, радниця Відділу з питань преси та інформації Представництва ЄС в Україні, зазначила, що цьогоріч, в умовах карантинних обмежень, довелося вдаватися до нестандартних форм проведення днів кар’єри. Пані Вікторія підкреслила важливість впливу євроінтеграційних процесів на загальний підхід до професійної освіти, що передбачає навчання та професійний розвиток упродовж усього життя.

Денис Черніков, експерт з питань євроінтеграції, менеджер проєкту «Інформаційна підтримка мереж ЄС в Україні», наголосив на важливості визначених Радою Європи компетентностей, які кожна людина має набувати через навчання протягом життя: грамотність, цифрова компетентність, підприємництво, компетентність у мовах, громадянська компетентність, особиста, соціальна та навчальна компетентність тощо.

Михайло Шепетько, генеральний директор ІП «Євроголд індестріз ЛТД», з огляду на досвід потужного підприємства, що працює на європейському ринку, озвучив пораду студентам: для того, щоб стати бажаним кандидатом на ринку праці, потрібно володіти так званими «soft skills», іноземними мовами, комп’ютерною грамотністю та практичним досвідом стажування чи проходження практики у компаніях. Надзвичайно важливим завданням освіти, якому університети мають приділяти значну увагу, є навчання підприємництву та формування уміння знаходити бізнесові ідеї й успішно реалізовувати їх у житті.

Василь Шукалович, провідний фахівець із стандартизації, сертифікації та якості ТОВ «Органік стандарт», кандидат економічних наук, доцент, зазначив, що для майбутніх фахівців важливим є бажання постійно удосконалюватися та професійно зростати, адже сучасний світ постійно змінюється.

Володимир Трокоз, комерційний директор ПАТ «Житомирський маслозавод» («Рудь»), кандидат економічних наук, наголосив, що для потужного виробництва не є проблемою купити технології чи надати знання, проблема у нестачі кадрів, які зможуть втілити ідеї у життя та досягти успіху.

У другій частині заходу відбулися тренінги, які Ви можете переглянути у записі на Euroquiz:

Тренінг 1. «Людські ресурси як драйвер економічного розвитку об’єднаних територіальних громад в умовах євроінтеграції». Тренер: Ілляс Ахметов, директор ГО «Агенція Гудвіл», м. Житомир, кандидат економічних наук.

Тренінг 2. «Міжнародні програми та проєкти фінансової підтримки малого та середнього бізнесу». Тренер: Лариса Левківська, заступник директора ГО «Агенція Гудвіл», кандидат економічних наук, доцент кафедри інноваційного підприємництва та інвестиційної діяльності Поліського національного університету, м. Житомир.

Тренінг 3. «Ефективний нетворкинг або як набувати, розширювати та закріплювати корисні зв’язки». Тренер: Ілля Шелеменцев, бізнес-тренер, засновник ГО «NetWork», м. Дніпро, кандидат економічних наук.

Тренінг 4. «Перспективи зайнятості в агробізнесі в умовах нового інституційного середовища обігу сільськогосподарських земель». Тренер: Віталій Данкевич, професор кафедри міжнародних економічних відносин та європейської інтеграції Поліського національного університету, м. Житомир, доктор економічних наук, доцент.

LiveZilla Live Chat Software