18 | 04 | 2024
Головне меню
Авторизація

Зараз на сайті

Зараз 13 гостей і жодного зареєстрованого користувача на сайті

  • new
  • new

Профорієнтаційна робота бібліотеки ЖНАЕУ

Профdsc 7787 орієнтаційна робота – одна із головних напрямків виховної роботи, яка має допомогти молоді знайти свої місце у суспільстві, шлях і подальшу долю.

Відомий вчений і громадський діяч, академік Лихачов Д. С. у своїх «Письмах о добром и прекрасном» написав, що «образование, профессиональные навыки будут играть определяющую роль в судьбе человека», тому завдання бібліотеки – допомогти та зацікавити молоду людину у виборі професії.

У рамках профорієнтаційної роботи 16 квітня кафедра геодезії та землеустрою (куратор групи Г3-11-2, кандидат географічних наук, доцент Нестерчук І. К.) разом з бібліотекою університету приймали ліцеїстів Житомирського міського ліцею при ЖДТУ, які мали можливість ознайомитися з матеріально-технічною базою, факультетами та бібліотекою.

Бібліотекар Горєва-Слидзюк Е. О. розповіла гостям про історію ЖНАЕУ, показала експозицію музею та подарувала ліцею книги про Ботанічний сад В. Харчишина та книгу Г. Мокрицького «Будинок на Старому бульварі, 7». Від гостей бібліотека отримала у подарунок буклет Житомирського міського ліцею при ЖДТУ «Шлях довжиною в 20 років».

Перед ліцеїстами виступили та відповіли на запитання декан агрономічного факультету, к.с.-г.н., доц. Трофименко П. І., к.г.н., доц. Нестерчук І. К, а про студентське життя розповіли студенти 3 курсу групи «Г3-11-2» спеціальності «Геодезія, картографія та землеустрій» – Перфільєва Олена, Христюк Володимир, Палій Максим.

Бібліотека університету активно бере участь у цій важливій справі. Для цього застосовуємо різні форми і методи. За домовленістю з деканатами, викладачами проводимо і організовуємо у читальних залах, на абонементі тематичні виставки, готуємо довідки, списки та огляди літератури про університет та спеціальності, випускаємо біобібліографічні покажчики про вчених навчального закладу.

Разом із виховним відділом і кафедрами закладу беремо участь у міському заході «Ярмарок професій», Дні відкритих дверей, проводимо екскурсії по університету, знайомимо з музеєм, бібліотекою, факультетами. Розміщуємо інформацію та фоторепортажі про життя університету і роботу бібліотеки на сайті університету та бібліотеки ЖНАЕУ, в соціальних мережах.

к.г.н., доц. Нестерчук І. К.,
заступник директора бібліотеки Солодкова Л. О.

LiveZilla Live Chat Software