25 | 04 | 2024
Головне меню
Авторизація

Зараз на сайті

Зараз 17 гостей і жодного зареєстрованого користувача на сайті

Рекомендаційні списки

 

 Nauka 2016 tit  У системі вищої освіти зосереджений вагомий науковий потенціал України – 68,9% докторів і 72,6% кандидатів наук. Підготовка 81% докторантів і 85% аспірантів здійснюється саме у вищих навчальних закладах, тому від раціональної організації і адекватного фінансування науки в університетах залежать і якість підготовки людського капіталу, і науковий базис інноваційного розвитку економіки, науково-технічний та інтелектуальний потенціал України.
 Рекомендаційний список літератури Університетська наука і сьогодення знайомить користувача з досягненнями та проблемами університетської науки на сучасному етапі, організацією та методологією ведення наукових досліджень, критеріями оцінювання дослідницької діяльності. Список складений на основі фондів наукової бібліотеки ЖНАЕУ, а також інтернет-ресурсів.
Stanovlennya ta rozvytok tit  В умовах ринкової трансформації економіки України розвиток підприємництва є одним із найважливіших чинників соціально-економічного зростання, справжнім рушієм економіки. Активний розвиток підприємництва сприяє залученню до підприємницької діяльності більшої кількості здібних, комунікабельних людей, кращому використанню всіх матеріальних та суспільних ресурсів, інтенсивнішому розвитку національного господарства, зростанню національного багатства й добробуту нації.
 Рекомендований список літератури Становлення та розвиток аграрного підприємництва в Україні покликаний ознайомити користувачів з джерелами публікацій даної тематики, а також нормативно-законодавчими актами України. Висвітлені інформаційні джерела стануть у нагоді викладачам, аспірантам та студентам університету при дослідженні та засвоєнні даної теми у навчальному процесі.
Kvitka soncya tit  Соняшник – основна олійна культура в Україні. У порівнянні з іншими олійними культурами, він дає найбільший вихід олії з одиниці площі. Насіння соняшнику сучасних сортів та гібридів містить 50–54 % жиру з високими їстівними та смаковими якостями. Соняшник є чудовою медоносною культурою.
 Рекомендаційний список літератури Квітка сонця покликаний ознайомити користувачів з джерелами публікацій даної тематики. Список складений на основі фондів наукової бібліотеки ЖНАЕУ, а також інтернет-ресурсів. Розраховуємо, що він стане в нагоді викладачам, аспірантам та студентам університету.
GIS tit  Розвиток сучасних технологій передбачає комп`ютеризацію практично всіх систем аналізу та спостереження. Новий вік технічного розвитку характеризується появою геоінформаційних сиcтем (ГІС).
 У рекомендаційному списку літератури Геоінформаційні технології в сільському господарстві відображено книги, наукові публікації з періодичних видань даної тематики, наявні у фондах наукової бібліотеки ЖНАЕУ та інтернет-ресурси. Список призначений для студентів вищих навчальних закладів, викладачів та аспірантів.
Zernobobovi tit  На 68 засіданні Генеральної Асамблеї ООН було оголошено, що 2016 рік стане Міжнародним роком зернобобових. За допомогою цього кроку представники Генеральної Асамблеї сподіваються привернути увагу всього населення планети до раціонального використання зернобобових культур, а також підкреслити їх важливість у сучасному раціоні людини.
 Рекомендаційний список літератури Зернобобові культури в рослинництві України покликаний ознайомити користувачів з джерелами публікацій даної тематики. Список складений на основі фондів наукової бібліотеки ЖНАЕУ, а також інтернет-ресурсів. Стане в нагоді викладачам, аспірантам та студентам університету.
Perspektyvy vyschoi shcoly 2016 tit  Модернізація вищої освіти в державі є об’єктивною необхідністю. На початку XXI століття ми стали очевидцями безпрецедентного зростання уваги до вищої освіти, розширення її функцій і ролі в суспільстві. Наразі вона розглядається у цивілізованому суспільстві не тільки як інституція задоволення фахових потреб особистості, але й духовна необхідність.
 Бібліографічний список Реалії і перспективи вищої школи в Україні містить найбільш актуальну та вичерпну інформацію з питань організації вищої освіти в Україні, зарубіжного досвіду, виховання студентів та методики викладання фундаментальних і фахових наук. Основна частина інформації у списку взята з періодичних видань, а також включені електронні ресурси з періодичних видань України освітянської галузі. Бібліографічний список рекомендовано науково-педагогічному складу ЖНАЕУ, аспірантам та студентам університету.
Zemelna polityka 2016 tit  Земля була й залишається найважливішим об’єктом матеріального світу, унікальним і стратегічно важливим національним ресурсом, основою продовольчої безпеки країни. Дослідження у сфері земельної політики та аналіз конкретних заходів з вирішення проблем, пов’язаних із землею, є завжди актуальними й викликають інтерес суспільства та вчених.
 У рекомендаційному списку літератури Сучасна земельна політика в Україні користувачі можуть ознайомитися з нормативно-законодавчими документами, науковими публікаціями з даної тематики. Список буде корисний викладачам, аспірантам та студентам університету при дослідженні та засвоєнні теми у навчальному процесі.
 Zorya Polyn tit  26 квітня – Міжнародний день пам'яті жертв радіаційних аварій і катастроф. Рішення про це було прийнято у грудні 2003 року Генеральною Асамблеєю ООН за ініціативи України, Російської Федерації та Білорусі. Генеральна Асамблея ООН також закликала держави-члени ООН широко відзначати цей день та проводити в його рамках відповідні заходи.
 Рекомендаційний список літератури Там, де впала Зоря Полин покликаний ознайомити користувачів з нормативно-законодавчими документами, а також навчальною літературою з фондів наукової бібліотеки ЖНАЕУ, науковими публікаціями. Висвітлені джерела стануть у нагоді викладачам, аспірантам та студентам університету.
Konkurentospromozhnist s-g produkcii tit  Забезпечення продовольчої безпеки України можливо лише завдяки наявності конкурентоспроможних сільськогосподарських підприємств та виробництва в них конкурентоспроможної продукції. Основним показником, який характеризує розвиток вітчизняного товаровиробника, є конкурентоспроможність продукції на зовнішньому ринку, що проявляється через поточний стан конкурентоспроможності сільськогосподарських товаровиробників і визначається структурою та динамікою експорту та імпорту.
 Для ознайомлення з науковими публікаціями, розробками, законодавчою базою даної тематики бібліотека підготувала рекомендаційний список літератури Конкурентоспроможність сільськогосподарської продукції у контексті євроінтеграційних процесів України. Висвітлені інформаційні джерела стануть у нагоді викладачам, аспірантам та студентам університету при дослідженні та засвоєнні даної теми у навчальному процесі. Список складений на основі фондів наукової бібліотеки ЖНАЕУ та інтернет-ресурсів.
Ukraina turystychna tit  Розвиток туризму відіграє важливу роль у вирішенні соціальних проблем держави. В багатьох країнах світу саме за рахунок туризму створюються нові робочі місця, підтримується високий рівень життя населення, створюються передумови для поліпшення платіжного балансу країни. Розвиток сфери туризму сприяє підвищенню рівня освіти, вдосконаленню системи медичного обслуговування населення, впровадженню нових засобів поширення інформації. Туризм безпосередньо впливає на соціальне, культурне й економічне життя держави.
 Рекомендаційний список літератури Україна туристична: проблеми, перспективи розвитку покликаний ознайомити користувачів з джерелами наукових публікацій даної тематики, а також нормативно-законодавчими документами України. Висвітлені інформаційні джерела стануть у нагоді викладачам, аспірантам та студентам університету при дослідженні та засвоєнні даної теми у навчальному процесі. Список складений на основі фондів наукової бібліотеки ЖНАЕУ та інтернет-ресурсів.
 Soeve pole Ukrainy tit

 У сучасних умовах агропромислового виробництва України соя набула важливого значення як цінна білково-олійна культура, яку широко використовують у кормовиробництві, харчовій, переробній промисловості та медицині. Із сої виробляють понад 400 видів продукції. Соєвий шрот і макуха – найцінніші добавки до комбікормів. Поживним кормом для худоби і птиці є її зелена маса, сінаж, трав’яне борошно. Cоя – культура, на яку в нашій країні потрібно звернути більше уваги й зробити її стратегічною культурою держави.
 Рекомендований список літератури Соєве поле України покликаний ознайомити користувачів з науковими джерелами публікацій даної тематики. Висвітлені інформаційні джерела стануть у нагоді викладачам, аспірантам та студентам університету при дослідженні та засвоєнні даної теми у навчальному процесі. Список складений на основі фондів наукової бібліотеки університету, а також інтернет-ресурсів.

 Cooperaciya tit  Щорічно у першу суботу липня відзначають Міжнародний день кооперативів. Засноване свято Генеральною Асамблеєю ООН у 1995 році. У той пам'ятний рік вся світова спільнота відзначала сторіччя Міжнародного кооперативного альянсу. Світовим центром кооперації визнано Міжнародний Кооперативний Альянс (МКА), що був створений у 1895 р. Нині кооперація у 120 країнах світу налічує понад 800 млн членів споживчих товариств та спілок.
 Рекомендаційний список літератури Кооперація заради добробуту і заможності покликаний ознайомити користувачів з джерелами публікацій даної тематики, а також нормативно-законодавчими документами України. Рекомендовано для викладачів, аспірантів та студентів університету. Список складений на основі фондів бібліотеки ЖНАЕУ, а також інтернет-ресурсів.
 Ekologichna bezpeka tit  5 червня світова спільнота відзначає Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Щорічне святкування цього дня допомагає привернути увагу людей до екологічних проблем і розказати про необхідність змін у ставленні людини до природних ресурсів, їх використання, збереження та покращення довкілля. Це сприяє поінформованості людства загалом і зростанню рівня екологічних знань кожної окремої людини. Бібліотека, долучаючись до святкування цього дня, підготувала рекомендаційний список літератури Екологічна безпека – основа національної безпеки. Розраховуємо, що інформаційні джерела, висвітлені у списку допоможуть викладачам, студентам, аспірантам університету при дослідженні та засвоєнні даної теми у навчальному процесі.
 Список складений на основі фондів бібліотеки ЖНАЕУ, а також інтернет-ресурсів.
 Energiya z lanu tit  Найактуальнішими завданнями, що стоять перед державою, є скорочення споживання надто дорогого імпортного палива, – природного газу та нафти, – і пошук власних альтернативних відновлюваних джерел енергії з одночасним вирішенням екологічних проблем та розвитком енергоощадних технологій.
 Рекомендований список літератури Енергія з лану покликаний ознайомити користувачів з джерелами публікацій даної тематики, а також нормативно-законодавчими актами України. Висвітлені інформаційні джерела стануть в нагоді викладачам, аспірантам та студентам університету при дослідженні та засвоєнні даної теми у навчальному процесі.
 Список складений на основі фондів бібліотеки ЖНАЕУ, а також інтернет-ресурсів.
 Zdorovyi grunt tit

 Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй оголосила 2015 рік Міжнародним роком ґрунтів, що має стати важливою платформою для підвищення обізнаності на міжнародному, регіональному та національному рівнях про фундаментальну роль ґрунтів для людського життя.
 Інформаційні джерела, висвітлені у рекомендаційному списку літератури Здоровий ґрунт – для здорового життя, стануть в нагоді студентам, аспірантам та викладачам ВНЗ при підготовці до висвітлення даної теми у навчальних дисциплінах, наукових дослідженнях, проведенні виховних заходів.
 Список складений на основі фондів бібліотеки ЖНАЕУ, а також огляду електронних ресурсів.

Vyshcha osvita Ukrainy 2014 tit Бібліографічний огляд Вища освіта України в умовах трансформації суспільства присвячений формуванню національної системи вищої освіти, розвиток якої пов’язаний із трансформаційними процесами, що відбуваються у суспільстві й національній освіті. У виданні представлено документи щодо концептуальних засад та основних напрямів модернізації вищої школи і національної освіти, оновлення її змісту й застосування сучасних інноваційних технологій; розкрито проблеми модернізації вищої освіти України у контексті створення європейського освітнього простору і Болонського процесу.
Pestycydy tit  Міжнародна мережа дій проти використання пестицидів (The International Pesticide Action Network) у 1998 р. вперше проголосила 3 грудня Міжнародним днем боротьби проти використання пестицидів (No Pesticides Use Day) з метою привернути увагу до вирішення проблем, які виникають внаслідок виробництва та застосування небезпечних хімічних речовин, щоб захистити людей і навколишнє середовище від негативного впливу пестицидів.
 Інформаційні джерела висвітлені у рекомендаційному списку літератури Пестициди – безвихідь цивілізації стануть в нагоді студентам, аспірантам та викладачам ВНЗ при підготовці до висвітлення даної теми у навчальних дисциплінах, а також у проведенні виховних заходів.
 Список складений на основі фондів бібліотеки ЖНАЕУ, а також огляду електронних ресурсів.
Yakist produkcii tit У 1989 році Європейська організація з якості, Японська спілка вчених та інженерів, Американське товариство з контролю якості та Латиноамериканська організація з якості запропонували відзначати Всесвітній день якості. ООН підтримала цю ініціативу. З тих пір це свято відзначається щорічно 13 листопада.
 Рекомендаційний список літератури Якість продукції – запорука успіху підприємств покликаний ознайомити користувачів з джерелами публікацій даної тематики, а також нормативно-законодавчими документами України. Список буде корисний викладачам, аспірантам та студентам університету при дослідженні та засвоєнні даної теми у навчальному процесі.
 Список складений на основі фондів бібліотеки ЖНАЕУ, а також інтернет-ресурсів.
Zahyst posiviv tit  Рекомендаційний список літератури І стане золотою нива: захист посівів від бур'янів покликаний інформувати користувачів бібліотеки про нові наукові досягнення у вивченні біологічних особливостей бур’янів та методів боротьби з ними при вирощуванні сільськогосподарських культур.
 Складено список на основі фондів бібліотеки ЖНАЕУ.
 Hvoroby s-g kultur tit

 Рекомендаційний список літератури Хвороби сільськогосподарських культур покликаний інформувати користувачів бібліотеки щодо нових досягнень науковців при вивченні хвороб рослин, а також практичні успіхи у боротьбі з хворобами сільськогосподарських культур.
 До списку увійшли книги, наукові публікації в періодичних виданнях з фондів бібліотеки ЖНАЕУ.
 Список буде корисний для студентів агрономічних факультетів вищих навчальних закладів, викладачів та аспірантів.

Prodovolcha bezpeka tit  1979 року на конференції Продовольчої і сільськогосподарської організації (FAO) Організації Об’єднаних Націй (ООН) був започаткований Всесвітній день продовольства. Відтоді його відзначають щороку 16 жовтня.
 Рекомендаційний список літератури Продовольча безпека – глобальна проблема людства покликаний ознайомити користувачів з джерелами публікацій даної тематики, а також нормативно-законодавчими документами України. Розраховуємо, що наші повідомлення стануть у пригоді викладачам, аспірантам та студентам університету при дослідженні та засвоєнні даної теми у навчальному процесі.
 Список складений на основі фондів бібліотеки ЖНАЕУ, а також інтернет-ресурсів.
 Ukraini - bezpeka po-evropeyski tit  Відповідно до Указу Президента України від 18 серпня 2006 року № 685 «Про День охорони праці» в Україні було підтримано ініціативу Міжнародної організації праці з відзначення 28 квітня Всесвітнього дня охорони праці. Основною метою цього заходу є привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання, громадських організацій до питань охорони праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням, вшанування пам’яті осіб, які загинули на виробництві.
 Рекомендаційний список літератури Україні - безпека по-європейськи покликаний ознайомити користувачів з нормативно-законодавчими документами цієї тематики, навчальною літературою з фондів бібліотеки університету, науковими публікаціями.
Vid maloi richky tit   22 березня у всьому світі відзначають Міжнародний день води, головна мета якого: проведення активного інформування серед широких верств населення та привернення уваги громадськості і політиків до проблем води. Рекомендаційний список літератури Від малої річки залежить велика вода складений на основі фондів бібліотеки університету та огляду електронних ресурсів. 
 T. Shevchenko tit  Тараса Григоровича називали співцем, пророком, мучеником, генієм, дехто – другом і товаришем, інші – малоросійським поетом-мрійником та революціонером. Хтось визнавав талант письменника і художника, хтось – критикував та висміював. Позбавляли свободи, відправляли на заслання, забороняли писати й малювати, не дозволяли жити в Україні, утискали духовно та фізично. Сучасники сприймали Тараса Григоровича Шевченка по-різному, але, певно, ніхто не міг би заперечити: творчість цього українського діяча лишила по собі слід, який в історичному контексті неможливо стерти. Через два століття після народження поета, письменника, художника, мислителя, борця за свободу все ще актуально сказати: хто не знає Т. Шевченка, не може знати України. До 200-річчя з дня народження Т. Шевченка створений web-бібліографічний список Вінок пам'яті Кобзарю.
Agrarna nauka tit Рекомендаційний список літератури Аграрна наука: реалії сьогодення направлений на висвітлення у періодичних наукових виданнях досягнень та перспектив розвитку аграрної науки. Розрахований на науковців, науково-педагогічний склад Житомирського національного агроекологічного університету та аспірантів ВНЗ аграрного профілю.
 Education in Ukraine tit  Бібліографічний список Вища освіта в Україні містить найбільш актуальну та вичерпну інформацію з питань організації вищої освіти в Україні, зарубіжного досвіду, виховання студентів та методики викладання фундаментальних та фахових наук. Основна частина інформації у виданні взята з періодичних видань, які надійшли до бібліотеки університету за 2012–2013 роки, а також включені електронні ресурси з періодичних видань України освітянської галузі.
 Vyrobnyctvo ekologichno chystoi produkcii tyt  В рекомендаційному списку літератури Виробництво екологічно чистих продуктів харчування відображено книги, публікації у періодичних виданнях, присвячені темі виробництва екологічно чистої продукції, екологізації сільськогосподарського виробництва та формування ринку екологічно чистих продуктів харчування, наявні у фондах Житомирського національного агроеколо¬гічного університету. Список призначений для студентів вищих навчальних закладів, викладачів та аспірантів.
 Godivlya s-g tvaryn tit  Рекомендаційний список літератури Годівля сільськогосподарських тварин. Нові технології знайомить з джерелами публікацій про найновіші розробки в технології кормовиробництва та годівлі тварин. Список складений на основі аналітичної обробки періодичних видань сільськогосподарської тематики, які надійшли до бібліотеки ЖНАЕУ за 2012–2013 роки, а також нових надходжень книг до бібліотеки.
Графік роботи

8:15-17:05
Вихідні: сб, нд

Абонемент
Читальні зали

LiveZilla Live Chat Software