28 | 03 | 2024
Головне меню
Авторизація

Зараз на сайті

Зараз 19 гостей і жодного зареєстрованого користувача на сайті

  • new
  • new

Scopus у запитаннях і відповідях: можливості бази даних для якісних наукових досліджень та навчання

02.05.2019 р.

Scopus 2019У сучасному світі ефективність будь-якого напряму діяльності визначається рейтингами. Не є винятком наукова робота, основним продуктом якої є публікації. Результативність наукової діяльності оцінюється двома основними показниками: кількістю публікацій та цитованістю, які свідчать про ефективність діяльності як окремих викладачів, так і навчального закладу в цілому. Тож з 9 по 22 квітня 2019 р. наукова бібліотека провела комплексне навчання з використання інформаційних ресурсів Scopus для науково-педагогічних працівників університету. Scopus є однією з найбільших у світі універсальних реферативних баз даних з можливостями відстеження наукової цитованості публікацій. Відповідно до оголошеної стратегії, Scopus має стати найбільш повним та вичерпним ресурсом для пошуку наукової інформації.

У першій частині навчально-практичного заняття «Пошук інформації в базі даних Scopus» було презентовано можливості Scopus для якісних наукових досліджень та навчання. Друга частина носила більш практичний характер і передбачала оволодіння засобами пошуку наукових статей та журналів для публікації власних досліджень у журналах, що індексуються базою даних.

Бібліотекар відділу наукової обробки документів та організації каталогів Ірина Серба на конкретних прикладах з тематики досліджень науковців показала специфіку пошуку необхідних матеріалів у Scopus. Окрім групових занять, було надано ряд індивідуальних консультацій.

Замовити проведення заняття у зручний для вашої кафедри час можна, звернувшись у відділ наукової обробки документів та організації каталогів, кабінет № 16 (бібліотека ЖНАЕУ).

LiveZilla Live Chat Software