28 | 03 | 2024
Головне меню
Авторизація

Зараз на сайті

Зараз 17 гостей і жодного зареєстрованого користувача на сайті

  • new
  • new

Хто не знає свого минулого, той не має майбутнього

15.03.2019 р.

Zhytomyr 02

Саме з такого вислову розпочав свою розповідь автор пересувної виставки, археолог Олександр Олександрович Тарабукін. Працівники наукової бібліотеки спільно з виховним відділом університету організували зустріч студентів з автором виставки, яка розташована в інформаційному центрі Європейського Союзу. Слухачі отримали багато нової інформації та мали змогу запитати автора виставки про події того часу, історію нашого міста. Цікавим було і те, що подібна виставка експонується вперше і саме в стінах нашого навчального закладу. На стендах представлені ілюстровані археологічні знахідки від кам’яного віку до періоду Київської Русі. Виявляється, Житомир – одне з найдавніших міст України.

Його назву та час заснування пов’язують з іменем радника київських князів Аскольда і Діра – Житомиром, який у 884 році на кам’янистому березі р. Тетерів збудував свій замок. Однак чисельні речові знахідки на території міста свідчать про його більш давню історію.

Запрошуємо всіх бажаючих переглянути виставку, яка знаходиться в інформаційному центрі ЄС, на другому поверсі 4 корпусу. Щодо замовлення екскурсій для груп студентів звертайтеся до працівників бібліотеки та виховного відділу.

LiveZilla Live Chat Software