19 | 04 | 2024
Головне меню
Авторизація

Зараз на сайті

Зараз 13 гостей і жодного зареєстрованого користувача на сайті

  • new
  • new

Можливості платформи Web of Science для якісних наукових досліджень та навчання

25.10.2016 р.

seminar wos 37024 жовтня 2016 року у читальному залі наукової літератури Наукової бібліотеки ЖНАЕУ відбувся науково-практичний семінар «Можливості платформи Web of Science для якісних наукових досліджень та навчання (Web of Science Core Collection, Journal Citation Report, EndNote, ResearcherID)». Фахівець з навчальних ресурсів, кандидат біологічних наук Ірина Тихонкова розкрила роль бібліотеки у підвищенні рівня навчання та наукової роботи у ВНЗ та розповіла про можливості платформи Web of Science.

На семінарі було висвітлено практичні питання роботи з ресурсами Thomson Reuters, інформаційною платформою Web of Science, її основною колекцією найвпливовіших видань Web of Science Core Collection, аналітичними інструментами Journal Citation Report та Essential Science Indicators, програмою для роботи з бібліографією EndNote Online та ідентифікаторами науковця ResearcherID і ORCID.

На захід завітали науковці, аспіранти та працівники Наукової бібліотеки ЖНАЕУ, а також представники об’єднання сільськогосподарських бібліотек м. Житомир. Окрім вичерпної інформації про наукометричну базу даних Web of Science, слухачі семінару дізналися, як відшукати актуальні публікації з певної теми та оформити статтю згідно з вимогами певного видання, ознайомилися з алгоритмом вибору кращих періодичних видань для публікації наукових робіт та отримали поради щодо того, як створити собі наукове ім’я й не залишитися непоміченим у світі науковців.

Змістовність семінару, цінність інформації та доступність викладу відзначили усі, хто відвідав науково-практичний семінар. Бібліотека вдячна Ірині Тихонковій за подарунок – навчальні матеріали, що допоможуть розібратися з функціями платформи Web of Science та опанувати складну, на перший погляд, наукометрію. Завдяки цьому кожен відвідувач бібліотеки отримав можливість навчитися використовувати ресурси платформи Web of Science, що відкриває перед науковцем потужний арсенал засобів для якісної наукової роботи. Зважаючи на актуальність теми та зацікавленість науковців, директор Наукової бібліотеки ЖНАЕУ Ігнатюк Марина Вікторівна запросила фахівця з навчальних ресурсів Ірину Тихонкову провести іще один семінар, на що вона люб’язно погодилася.

Завантажити презентацію

Бібліотекар читального залу
наукової літератури
Завадська Н. В.

LiveZilla Live Chat Software