28 | 04 | 2024
Головне меню
Авторизація

Зараз на сайті

Зараз 16 гостей і жодного зареєстрованого користувача на сайті

  • new
  • new

Майбутнє планети очима дітей

01.06.2016 р.

konkyrs ditu 370

1 червня, до Дня захисту дітей, у читальній залі наукової бібліотеки Житомирського національного агроекологічного університету відбувся обласний екологічний конкурс малюнків «Майбутнє планети». На конкурсі були представлені роботи школярів Житомирської та Київської областей, а також студентів ЖНАЕУ. Продемонстрували свої малюнки й діти з музичної школи № 2 м. Житомир, які завітали на захід разом із викладачем мистецьких дисциплін Наталією Володимирівною Штаровою. Приємною несподіванкою стала участь у конкурсі дітей, які потребують соціальної реабілітації. У їхніх роботах відчувалося тепло і неймовірна старанність. Це стало черговим свідченням того, що одне з головних завдань мистецтва – не лише дарувати відчуття прекрасного та естетичну насолоду, а й облагороджувати та лікувати душі.

Вступне слово виголосив ректор університету Скидан Олег Васильович, який завітав на захід у день свого народження. З Днем захисту дітей учасників конкурсу привітали також керівник управління сім'ї, молоді та спорту Житомирської ОДА Гресь С. М., голова Всеукраїнської громадської організації «Народний рух захисту Землі» Васильєв М. Л., професор, заслужений діяч науки і техніки України, академік УАЕК Ходаківський Є. І. та керівник Коростенського міськрайонного відділу КВІ Ващенко А. О., яким випала честь оцінювати творчі роботи конкурсантів.

Окрім малюнків, на конкурсі «Майбутнє планети» були представлені також вироби на екологічну тематику та твори (есе й вірші). Відповідно жюрі обирало переможців у трьох номінаціях: «Кращий малюнок», «Кращий виріб» та «Кращий твір». У своїх роботах конкурсанти втілили глобальні проблеми навколишнього середовища і шляхи їх вирішення, бачення нашої планети та її майбутнього залежно від вибору людства. Конкурсанти також поділилися своїми поглядами на проблеми нашої планети в інтерв'ю Житомирському обласному радіо.

Неформальним девізом конкурсу стали слова Ходаківського Є. І.: «Майбутнє – у руках підростаючого покоління! Саме від нього залежить, якою наша планета буде завтра!». Один із організаторів конкурсу Васильєв М. Л. відзначив символічність проведення цього заходу саме у стінах ЖНАЕУ, адже сама назва університету вказує на його зв'язок з екологічною тематикою.

Конкурс відбувався у творчій і доброзичливій атмосфері. Незважаючи на похмурий день, від дитячих посмішок зал відразу ж наповнився світлом, а яскраві роботи надихали творити, додавали бажання радіти навколишній красі і спонукали замислитися щодо свого існування та нагальної потреби піклуватися про навколишнє середовище, аби зберегти його для наступних поколінь.

Усі присутні мали змогу також виявити свої уподобання, віддавши голос обраному малюнку, виробу та творові. Тому учасники претендували також на приз глядацьких симпатій. Доки жюрі оцінювало представлені роботи учасників, організатор конкурсу Плотнікова М. Ф. порадувала присутніх майстер-класом із сучасної техніки японського мистецтва під чудернацькою назвою «дудлінг», яка нагадує графічне письмо, і під силу навіть людям без виражених художніх здібностей. До творчого процесу із задоволенням долучилися усі присутні. Це дало змогу кожному пробудити у собі художника і виразити себе, свої почуття та думки.

Хто ж виявився переможцем, чиї роботи найбільше вразили членів жюрі? Організатори конкурсу зберігають інтригу. Про обрання найкращих робіт можна буде дізнатися 3 червня 0 13.00 у Ботанічному саду, де відбудеться урочисте нагородження переможців конкурсу «Майбутнє планети».

Виставка триватиме у читальному залі наукової бібліотеки ЖНАЕУ до 10 червня, тому усі цінителі мистецтва мають чудову нагоду помилуватися представленими роботами.

LiveZilla Live Chat Software