29 | 03 | 2024
Головне меню
Авторизація

Зараз на сайті

Зараз 16 гостей і жодного зареєстрованого користувача на сайті

  • new
  • new

ВІЛ-інфекція і СНІД – проблема людства

07.12.2015 р.

IMG 44091 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом. І такою важливою проблемою в Україні займається Всеукраїнська благодійна організація «АСЕТ». Вона проводить свою діяльність більш ніж у 20 країнах світу та 16 областях України.

За останній рік роботи організації волонтери «АСЕТ» зуміли донесли цінну та важливу інформацію до більш ніж 30 тис. молодих людей, батьків та педагогів. Суть діяльності організації: попередження ВІЛ/СНІДу, турбота про молоде покоління, робота в освітніх закладах та підготовка підлітків до створення здорового й щасливого майбутнього.

Організацією «АСЕТ» створені університети здорової молоді, молодіжні клуби, проводяться соціальні заходи, тренінгові курси та відеопроекти.

Основне завдання Всеукраїнської благодійної організації «АСЕТ» полягає в тому, щоб допомогти молодим людям обрати вірний шлях свого життя та уникнути ризикованих вчинків.

Щороку, 1 грудня, проводяться соціальні заходи до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом. Цього разу для студентів IV курсу агрономічного факультету Житомирського національного агроекологічного університету в читальному залі бібліотеки організацією «АСЕТ», спільно з працівниками наукової бібліотеки, за підтримки викладачів Грицюк Н. В., Плотницької Н. М., Бакалової А. В. та Гурманчука О. В. проведено соціологічне опитування та демонстрація фільму «Щоденник Насті», під час якого відбувалося обговорення важливих питань.

Метою опитування було не лише зібрання статистичних даних, але й інформування молоді щодо ВІЛ та способів передачі вірусу. Понад 274 000 тис. людей в Україні інфіковані ВІЛ, близько 48 людей інфікується кожного дня, а Україна займає 1 місце в Європі за швидкістю поширення ВІЛ. Ці цифри змушують задуматися!

Отож, під час фільму ще раз поставили акцент на тому, що таке ВІЛ, чим відрізняється від СНІДу, які існують способи передачі ВІЛ та як інфекція не передається. Піднімалися питання прав та дискримінації людей, що живуть з ВІЛ.

Молоді люди наразі самі відповідають за свій вибір, що може вирішити їх долю.

Наукова бібліотека
Фото Вадима Бугайова

LiveZilla Live Chat Software