26 | 04 | 2024
Головне меню
Авторизація

Зараз на сайті

Зараз 18 гостей і жодного зареєстрованого користувача на сайті

  • new
  • new

Соціологічне опитування до Дня студента «Ти будуєш майбутнє»

20.11.2015 р.

IMG 424217 листопада, до Дня студента, у холі Житомирського національного агроекологічного університету відбувся захід під гаслом «Пам’ятай! Наразі саме ти будуєш здорове, міцне, надійне майбутнє для нашої країни», адже, насамперед, студентство є потенційним творцем цього майбутнього.

Організацією АСЕТ, спільно з працівниками бібліотеки університету та профкомом студентів, було проведено соціально-інформаційне опитування, що стосувалося поширених в Україні соціальних проблем, серед яких вживання алкоголю, паління, раннє статеве життя, СНІД тощо. Мета акції – інформувати та орієнтувати молодих людей на вибір правильних життєвих цінностей, які допоможуть їм уникнути ВІЛ-інфікування та інших негативних тенденцій у молодіжному середовищі; а також мотивувати молодь до відповідальності за власний вибір, що впливає на майбутнє усієї країни. Разом з тим, акція сприяла популяризації здорового способу життя серед молоді.

У соцопитуванні взяли активну участь не лише студенти, а й викладачі. Опитувані мали можливість отримати магніт за правильні відповіді на запитання. Усі, без винятку, одержали буклети з цінною інформацією стосовно шкідливого впливу алкоголю й наркотиків та поширення СНІДУ. Учасники опитування виявили непоганий рівень проінформованості щодо соціальних проблем в Україні. Проте чимало статистичних даних, що стосувалися масштабу шкідливих звичок студентів та раннього статевого життя, стали для них справжнім шокуючим відкриттям. Соцопитування виявило бажання студентів докласти більше зусиль задля зміни майбутнього країни. А їхнє прагнення допомагати у проектах, що популяризують здоровий спосіб життя серед молоді, реалізувалося у рішенні стати волонтером організації АСЕТ.

Проведення подібних акцій є нагальною потребою сьогодення. Адже, насамперед, відсутність інформації є однією з причин пандемії СНІДУ в Україні. Наразі Україна стоїть на порозі соціальної катастрофи за масштабами негативних явищ серед молоді. На сьогодні офіційно більше, ніж 273 тисячі українців, живуть з ВІЛ, більшість з них – молоді люди. Найперший шлях передачі ВІЛ-інфекції – статеві стосунки.

За статистичними даними, в Україні 50% молодих людей починають статеве життя у віці 13–16 років. Як наслідок, близько 70% вагітностей закінчується абортами, а 15% – викиднями. Тільки 15% матерів народжують, більша частина з них виховує своїх дітей без чоловіка. За даними Держкомстату, в Україні розлучаються 44,3% подружніх пар, що зареєстрували шлюб офіційно. Ще близько 17% розлучень припадає на пари, що живуть у громадянському шлюбі. Це найвищий показник у Європі. 82% студентів регулярно вживають алкогольні напої. Щоденно більше ніж 30% учнівської молоді курять. Окрім того, Україна займає одне з перших місць у світі за кількістю самогубств серед дітей та молоді.

Тому надзвичайно важливо проінформувати молодих людей про існування проблеми, а також дати їм зрозуміти, що кожен з них особисто відповідальний за щасливе майбутнє України. Сподіваємося, що кожен студент усвідомив масштаби проблеми та свою роль у побудові майбутнього нашої держави.

Всеукраїнська благодійна організація АСЕТ займається попередженням ВІЛ та інших негативних явищ серед молоді України. Запобігти ВІЛ можливо завдяки утвердженню правильних орієнтирів та цінностей справжнього кохання, здорового способу життя, міцної, щасливої сім’ї.

На сьогодні ВБО АСЕТ має свої представництва у 16 областях України. Протягом 11 років діяльності до інформаційно-просвітницьких заходів було залучено понад 1,5 млн осіб. За останній рік роботи організації її представники донесли цінну та важливу інформацію до більш ніж 30 тис. молодих людей і 7 тис. батьків та педагогів.

Місія Всеукраїнської благодійної організації АСЕТ полягає в тому, щоб допомогти молоді України зробити свідомий вибір здорового способу життя та уникнути моделей ризикованої поведінки. Для впровадження своєї місії ВБО АСЕТ реалізує різноманітні проекти та заходи: інформаційно-просвітницький тренінговий курс «Університет здорової молоді», інформаційно-просвітницький курс відеотренінгів «Знай, щоб жити», інтерактивні, дискусійні та спортивні молодіжні клуби, тренінговий курс для пар «Щасливі разом», соціально-інформаційні кампанії до визначних дат тощо.

Завдяки активній життєвій позиції студентів нашого університету у бібліотеці проводяться засідання клубу активної молоді, отож запрошуємо всіх охочих.

Наукова бібліотека ЖНАЕУ
Фото Вадима Бугайова

LiveZilla Live Chat Software