25 | 04 | 2024
Головне меню
Авторизація

Зараз на сайті

Зараз 11 гостей і жодного зареєстрованого користувача на сайті

  • new
  • new

Крізь терни тисячоліть

06.11.2015 р.

IMG 41349 листопада в Україні відзначається День української писемності та мови, який було запроваджено указом Президента України у 1997 році. У зв’язку з цією подією працівниками наукової бібліотеки університету проведено виховну годину «Українська мова: крізь терни тисячоліть». У заході взяли участь викладачі української мови Білошицька Зоя Адамівна та Плечко Антоніна Андріївна. На виховній годині були присутні студенти 1-го курсу факультету лісового господарства.

Ведучі заходу Косянчук Євгенія та Червінський Йосип ознайомили присутніх із історією виникнення української мови та писемності, що сягає своїм корінням у часи Київської Русі.

Студенти факультету лісового господарства Шнайдер Вікторія, Мухрякова Марія, Брильов Богдан декламували вірші Т. Шевченка, Л. Українки, присвячені красі рідної мови та духу українського народу. Прозвучали поетичні твори сучасних авторів: Л. Костенко, П. Глазового, О. Яворської, Ф. Пантова та О. Лупія. Власний вірш, присвячений українській мові, прочитав студент 1-го курсу Зінкевич Роман.

Окрасою виховної години стали музичні твори Ф. Шопена, М. Огінського та всесвітньо відомі українські пісні.

Метою виховної години було донести до кожного студента живе прагнення оволодіти скарбами рідної мови, її літературними нормами. У заключному слові бібліотекар Галушко Н. В. наголосила, що мова – це живий організм, вона розвивається за своїми законами, і нам потрібно берегти цей нетлінний скарб. Історичним обов’язком нашого покоління є відродження української нації, державності та мови.

Бібліотека, відділ обслуговування читачів

LiveZilla Live Chat Software