25 | 04 | 2024
Головне меню
Авторизація

Зараз на сайті

Зараз 22 гостей і жодного зареєстрованого користувача на сайті

  • new
  • new

Використання інформаційних ресурсів наукової бібліотеки ЖНАЕУ у дослідницькій діяльності аспірантів

05.10.2015 р.

IMG 327610 вересня 2015 р. в одній із лекційних аудиторій корпусу № 4 відбулася зустріч із аспірантами університету на тему «Використання інформаційних ресурсів наукової бібліотеки ЖНАЕУ у дослідницькій діяльності аспірантів».

До молодих науковців звернулася директор бібліотеки університету М. В. Ігнатюк та розповіла про можливості пошуку необхідної аспірантам інформації в електронному архіві. Аспіранти переглянули фахові наукові періодичні видання, які входять до міжнародних наукометричних баз даних і відповідно найбільше підходять для розміщення в них наукових статей.

Завідувач інформаційно-довідкового відділу бібліотеки Н. Г. Яремчук та завідувач відділу обслуговування науковою літературою С. І. Багрова надали інформацію учасникам заходу щодо визначення індексів універсальної десяткової класифікації для наукових публікацій та звернули увагу на зручність і доступність усіх послуг, які надає бібліотека, щоб допомогти аспірантам у їхній дослідницькій роботі, а саме: «Віртуальна довідка», «Електронна доставка документів», «Допомога online».

Бібліотекарі розповіли, що кожен докторант, аспірант та пошукач має можливість розмістити автореферати та повні тексти дисертацій в Інституційному репозитарії Житомирського національного агроекологічного університету, згідно з наказом Міністерства освіти і науки України «Про оприлюднення дисертацій та відгуків офіційних опонентів» від 14 липня 2015 р. № 758. Матеріали електронного архіву IRZNAU мають стабільний URL, метадані та індексуються пошуковими системами.

Автори можуть розмістити свої роботи самостійно. Для цього потрібно зареєструватися та надіслати лист на e-mail Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. з проханням надати доступ до відповідної колекції кафедри. За додатковою консультацією звертайтеся до бібліотекаря. Щоб отримати детальну інформацію, потрібно перейти за посиланням – Публікація дисертацій у відкритому доступі.

Аспіранти ознайомилися з сайтом бібліотеки, електронними ресурсами та новими послугами наукової бібліотеки, отримали відповіді на свої запитання. Проведене навчання допоможе аспірантам університету ефективно працювати з науковою літературою, скоротити часові витрати на підготовку і успішний захист кандидатських дисертацій.

Наукова бібліотека спільно із відділом аспірантури та докторантури університету запланували подальші навчання та консультації для аспірантів. Щоб домовитися про проведення відповідного навчання, звертайтеся за електронною адресою Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. чи зателефонуйте (0412) 37-51-15 або ж зверніться до зав. відділу аспірантури та докторантури ЖНАЕУ.

Завідувач  відділу обслуговування
науковою літературою,
Багрова С. І.

LiveZilla Live Chat Software