26 | 04 | 2024
Головне меню
Авторизація

Зараз на сайті

Зараз 12 гостей і жодного зареєстрованого користувача на сайті

  • new
  • new

Майбутнє варто планувати!

14.05.2015 р.

img 1033Щороку 15 травня відзначається Міжнародний день сім’ї, який був запроваджений 20 вересня 1993 року відповідно до резолюції Генеральної Асамблеї ООН. Наразі, коли інститут шлюбу зазнає не найкращих часів, особливого значення набуває пропаганда здорового способу життя та традиційних сімейних цінностей. Адже від сімейного благополуччя залежить самопочуття людини, в сім’ї відбувається становлення особистості та формуються основи світогляду.

Здоров’я людини є станом повного фізичного, душевного та соціального благополуччя, а не тільки відсутністю хвороб і фізичних дефектів. Важливою складовою поняття здоров’я є репродуктивне здоров’я. Згідно з визначенням Програми дій Міжнародної конференції з народонаселення та розвитку (Каїр, 1994 р.) – це стан повного фізичного, розумового й соціального благополуччя щодо репродуктивної системи та її функцій і процесів.

13 травня в читальному залі періодичних видань тренер програми «Здоров’я жінок України», за підтримки агентства США з міжнародного розвитку (USAID), провела заняття зі студентами 2 курсу спеціальності «Правознавство» екологічного факультету, присвячене плануванню сім’ї та збереженню репродуктивного здоров’я. Виконуючи вправи індивідуально та в групах, молодь дізналася про те, що стан здоров’я багато в чому визначається способом життя людини, відповідальним ставленням до свого здоров’я, а також рівнем інформованості про основи репродуктивного здоров’я, можливості його збереження та реалізації репродуктивних прав.

Юнаки та дівчата погодилися з тим, що планування сім’ї складається з простих кроків: піклуватися, дізнаватися, відповідально ставитися один до одного. Майбутнє варто планувати!

Завідувач відділу інформаційних технологій
та комп’ютерного забезпечення бібліотеки
Сталідзанс Л. Я.

LiveZilla Live Chat Software