26 | 04 | 2024
Головне меню
Авторизація

Зараз на сайті

Зараз 6 гостей і жодного зареєстрованого користувача на сайті

  • new
  • new

Бібліотека: сучасний стан та перспективи розвитку

28.04.2015 р.

img 1414Ні мистецтво, ні мудрість не можуть
бути досягнуті, якщо їм не вчитися.

Демокріт

Наразі методична робота бібліотеки Житомирського національного агроекологічного університету виражена у формулі «управління змінами». Особливою ланкою сфери методичного консультування та впливу є об’єднання сільськогосподарських бібліотек Житомирської області.

17 квітня у бібліотеці, з метою підвищення кваліфікації, відбувся науково-практичний семінар «Бібліотека: сучасний стан та перспективи розвитку», у роботі якого взяли участь представники об’єднання сільськогосподарських бібліотек м. Житомира.

Мета семінару – визначити нову роль бібліотеки в умовах розвитку інформаційних технологій; розглянути можливості розширення спектру бібліотечних послуг; сприяти формуванню інноваційної культури працівників бібліотечної сфери.

Семінар відкрила директор бібліотеки Ігнатюк М. В., яка виступила з доповіддю «Кризові явища у суспільстві: причини, прояви, наслідки». Під час робочого засідання були розглянуті такі питання: переваги віртуальної довідки та бібліотечного чату; масова робота у бібліотеці: класика жанру та новації, ключові cлова: поняття та результативне використання; як залучити волонтерів до роботи у бібліотеці; об’єднання сільськогосподарських бібліотек Житомирської області: зміст роботи та стратегія розвитку; віртуальна виставка праць викладачів.

Друга частина семінару носила суто практичний характер. Для представників сільськогосподарських бібліотек було проведено тренінг з методики внесення документів у Інституційний репозитарій Житомирського національного агроекологічного університету та надані окремі консультації щодо обміну бібліографічними записами періодичних видань між бібліотеками корпорації.

Усі учасники семінару відзначили важливість подібних зустрічей. Ідеї та факти, викладені у виступах, стали добрим творчим імпульсом до подальшого розвитку і впровадження позитивних змін у практику роботи сільськогосподарських бібліотек міста.

 

Ірина Гейзе – методист бібліотеки
Фото Лайми Сталідзанс

LiveZilla Live Chat Software