18 | 04 | 2024
Головне меню
Авторизація

Зараз на сайті

Зараз 8 гостей і жодного зареєстрованого користувача на сайті

  • new
  • new

Засідання поетичного клубу «Є поети для епох…»

14.04.2015 р.

Kostenko L

 

19 березня виповнилося 85 років з дня народження геніальної української поетеси Ліни Василівни Костенко.

Талант, висока інтелектуальність та надзвичайна майстерність Ліни Костенко зачаровують, притягують, змушують серце і справді оживати під таємничі мелодії словесних форм. Поезію Ліни Костенко не вдасться просто слухати, її треба переживати, вона проникає в думки і робить нас відкритими до загадкової краси життя, прихованої у слові. 9 квітня бібліотекарі Будівельного коледжу Житомирського національного агроекологічного університету організували засідання «клубу любителів творчості Л. Костенко», яке відвідали представники від нашого вузу. Зустріч проводилася у форматі поетичних читань, активну участь у яких брали студенти коледжу.

Шанувальники поезії не лише декламували твори Ліни Василівни, а й продемонстрували популярність цих творів серед українських діячів культури. Зокрема, переглянули відеозапис, в якому відомий актор театру та кіно Богдан Сильвестрович Ступка читає поезію Ліни Костенко «Крила» (http://www.youtube.com/watch?v=kkHMxXsnE5k). Саме цей вірш був прологом церемонії «Гордість країни» 2011 року, він проникає до глибин душі ідеєю високих ідеалів, які спрямовують і супроводжують людину на її життєвому шляху: «Людина нібито не літає... А крила має. А крила має!» Декламує відому українську поетесу і акторка Ольга Сумська (http://www.youtube.com/watch?v=kqCmoJeaiCY).

Поезія Ліни Василівни знаходить нитку спорідненості у серцях багатьох людей, її загадковість і неповторність пронизує, наповнює, змінює, особливо ж це стосується любовної лірики, адже поезія, як і кохання, робить «якийсь безсмертний дотик до душі…», його ніколи не забудеш. Багато віршів Л. Костенко покладено на музику. Оригінальне музичне виконання здійснює Ольга Богомолець, палка шанувальниця творчості поетеси (http://www.youtube.com/watch?v=M_CYTLqLnIA). Лікар за професією, вона записала багато пісень на вірші Л. Костенко, деякі з них із задоволенням слухали на поетичній зустрічі усі присутні.

Безперечно, Ліна Костенко – майстер різних видів поезії. Вона вкладає у вірші і свою загадкову жіночність, наповнену любов’ю, і людську гідність, і патріотичність українки, і просто… красу особливих моментів буття (http://www.youtube.com/watch?v=xRzZakGtIoA).

Дякуємо організаторам за цікавий захід, присвячений українській поетесі!

Марія Симон,
бібліотекар читальної зали
наукової літератури

LiveZilla Live Chat Software