25 | 04 | 2024
Головне меню
Авторизація

Зараз на сайті

Зараз 10 гостей і жодного зареєстрованого користувача на сайті

  • new
  • new

БІБЛІОКВЕСТ ДО ДНЯ ГУМОРУ

dsc 001827 березня 2014 року у стінах бібліотеки Житомирського національного агроекологічного університету пройшов бібліоквест до Дня гумору. Ініціатива проведення масштабної гри зі студентами належала Головній бібліотеці об’єднання сільськогосподарських бібліотек Житомирської області та студентському профкому університету.

 

Відео

На захід завітали студенти технологічного, екологічного та агрономічного факультетів, представники радіо і телебачення, працівники Житомирської обласної бібліотеки для дітей, почесні гості. У складі журі були: проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків, к. е. н., доцент Ковальчук О. Д., учений секретар, к. е. н., доцент Кільніцька О. С., фахівець відділу виховної роботи Вознюк О. М., директор Головної бібліотеки об’єднання сільськогосподарських бібліотек Житомирської області Ігнатюк М. В. та заступник голови профкому студентів університету Костюченко А. С.

У бібліотечному квесті брали участь три студентські команди з технологічного та екологічного факультетів «Технобук», «Ботани» і «Ерудити», що виконували завдання протягом декількох днів у три етапи.

І етап. Фото-крос «Місто читає»
У місті Житомирі значна кількість місць, пов’язаних з книгою (це пам’ятники, музеї, книжкові магазини, бібліотеки). Кожній команді необхідно було зробити кілька фотографій поруч або на тлі місць чи речей, що пов’язані з процесом читання.

ІІ етап. Бюро творчих знахідок «Похід книжковим лабіринтом або уяви себе бібліотекарем»
Команди отримали маршрутні листи з переліком завдань і картою розташування відділів бібліотеки. Серед поставлених завдань треба було створити електронні копії документів, здійснити пошук праць викладачів університету в електронному каталозі, ознайомитися з автоматизованою інформаційно-бібліотечною системою «ІРБІС», зашифрувати кілька книг та нанести штрихові коди на документи, ознайомитися з електронними копіями періодичних видань, які доступні в локальній мережі університету.

ІІІ етап. Гра-сміхотерапія «Бібліотечний куточок веселого настрою»
Учасники Бібліоквеста мали розробити і представити власний проект на підтримку читання, використавши текстовий матеріал (бібліотечний гумор, афоризми про бібліотеку), графічний (зображення, фото), аудіо- чи відеоматеріали і написати синквейн на тему «Бібліотека».

Команди підготували кілька відеороликів про книгу, гумористичні вірші, сценки та плакати. Відеоролик «Книги змінюють життя», знятий командою «Ерудити», виявився особливо яскравим та оригінальним. Представники технологічного факультету вразили глядачів номерами художньої самодіяльності: Жевак Марія виконала пісню Тіни Кароль «Ключик», а Ярина Калабановська подарувала глядачам східний танець. Під час офіційної частини презентації студентських проектів присутні взяли участь у вікторині та отримали листівки із поезією 
Т. Шевченка.

Учасники гри виграли подарунки для бібліотеки: багатофункціональний пристрій, кольоровий принтер та Wi-Fi адаптер, що функціонуватимуть у стінах бібліотеки для користувачів. Ініціатива впровадження нових послуг у книгозбірні університету належить директору бібліотеки Ігнатюк М. В. та голові профкому студентів університету Мартинчуку І. В.

За підсумками гри команди отримали перші місця у номінаціях:
«Майбутні актори» – команда «Ботани» (технологічний факультет),
«Майбутні письменники» – команда «Технобук» (технологічний факультет),
«Справжні студенти» – команда «Ерудити» (екологічний факультет).
Бібліоквест у бібліотеці Житомирського національного університету популяризував нові бібліотечні послуги, розкрив студентські таланти, створив умови для здобуття практичних навичок роботи в автоматизованій бібліотечній системі.

 

Ірина Гейзе – методист бібліотеки.

LiveZilla Live Chat Software