20 | 04 | 2024
Головне меню
Авторизація

Зараз на сайті

Зараз 22 гостей і жодного зареєстрованого користувача на сайті

  • new
  • new

Рідна мова чиста, як роса

26.11.2014 р.

dsc 0029Вже сімнадцять років 9 листопада в Україні відзначається День української писемності та мови. До цієї події працівниками бібліотеки університету було проведено виховну годину «Рідна мова чиста, як роса». У заході взяли участь викладачі української мови Плечко Антоніна Андріївна та Білошицька Зоя Адамівна. На виховній годині були присутні студенти 1-го курсу технологічного факультету. Ведучі Василенко Тетяна та Рябченко Віталій ознайомили присутніх із історією виникнення української мови та писемності, розповіли про складний шлях розвитку та становлення рідної мови, що є ознакою державності та ідентичності народу. Студенти технологічного ф-ту Вольська Інна, Подпокровна Вікторія, Фініцька Марина, Зуєва Лілія читали вірші, присвячені красі рідної мови, духу українського народу. Іванюк Андрій талановито прочитав гумореску П. Глазового «Кухлик». При проведенні свята, були прослухані музичні твори Ф. Шопена, В. Моцарта та музичні композиції українських авторів.

Виховна година мала за мету донести до кожного студента живе прагнення оволодіти скарбами рідної мови, її літературними нормами. Адже, мова – це живий організм, вона розвивається за своїми законами. Потрібно берегти цей нетлінний скарб. На технологічному факультеті також пройшла літературна година на тему «Рідна мова – пісня солов’їна». Метою заходу було ознайомити студентів з милозвучністю і красою нашої рідної мови. Студентам розповіли, як розвивалась писемність від давнини і до сьогодення, про виникнення алфавіту. Ведучі ознайомили глядацьку аудиторію з  історією виникнення і становлення рідної мови. Студенти талановито читали вірші «Я – мова рідна» та «Молитва» О. Яворсьої. Мороз Катерина виконала такі музичні композиції, як: «Мова єднання», «Україна – це ми», «Моя Україна». Також студенти самостійно підготували крилаті вислови про українську мову, які було прочитано під час літературної години. Василишин Дмитро виконав гумореску «Про бідного Льову і державну мову».

Потрібно пам’ятати, що захищаючи рідну мову, ми захищаємо свій народ, його гідність, його право на існування, право на майбутнє.

Бібліотекарі: Галушко Н. В., Кіщенко Г. В.

 

LiveZilla Live Chat Software